Зал Слави європейського мотокросу - тільки в Чернівцях!

Чернівці недарма вважають столицею українського мотокросу. Саме на чернівецькому міжнародному центрі технічних видів спорту «Суперкрос» щорічно проводяться етапи чемпіонатів України, Європи та світу і це наразі єдина українська траса, яка відповідає найвищим нормам ФІМ та УЄМ.

Увага до мотокросу в Чернівцях дуже велика ще з часів Радянського Союзу, коли СТК «Буковина», за яку виступали Морозов, Малаєв, Гордей, Пульбері, Ротар-молодший, не мала собі рівних у чемпіонаті найбільшої країни світу. Відповідно на цій трасі виступали численні відомі гонщики з багатьох країн, проте спогади  про зірок європейського мотокросу залишилася тільки в пам'яті насправді палких шанувальників цього виду спорту на Буковині.

Тому провідний чернівецький портал sportbuk.com ще кілька років тому вирішив виправити цю ситуацію і зберегти для тих, кому і справді небайдужий мотокрос, пам'ять про змагання найвищого гатунку за участю провідних гонщиків Європи в Чернівцях. Заступник головного редактора порталу Альберт Комарі за три неповних роки зібрав у своєрідний «Чернівецький Зал слави європейського мотокросу» цікаву колекцію джерсі кращих райдерів, які відзначилися на трасі «Суперкрос» перемогами та попаданнями на п'єдестал пошани. Це: багаторазовий чемпіон України Олександр Пащинський, лідер команди «Дари природи» 2011 року і срібний призер чемпіонатів України Микола Пащинський, чемпіон Росії та срібний призер першого етапу Чемпіонату світу в класі МХ-3 2011 року Дмитро Паршин, найсильніший гонщик Хорватії Ненад Шипек, зірка чеського мотокросу та переможець змагань у Чернівцях Ян Заремба, чемпіон Польщі Кароль Кендзерскі та бронзовий призер Чемпіонату Європи 2010 року в класі ОПЕН Лукаш Лонка.

Звичайно, 7 джерсі — це тільки початок, але сподіваємось, що колекція буде регулярно поповнюватися. Так, поповнити її обіцяли Роман Морозов, угорець Янош Борка, італієць Алекс Сальвіні та кілька інших райдерів. Принаймні, на Україні це перша спроба «зібрати разом» в єдину експозицію кращих мотокросменів різних країн, і де їй бути, якщо не в Чернівцях!

Поки що колекція зберігається у приватному приміщенні офісу порталу, проте Альберт Комарі планує за можливості надання відповідної площі та за відповідних умов експонувати її в адміністративному будинку траси «Суперкрос» під час проведення етапів чемпіонатів України, Європи та світу з мотокросу.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте