Молочна ріка з кисільними берегами

Сьогодні відчувається криза в усьому — в політиці, в державі, у фінансовій сфері, в загальному стані та настроях українського народу. І, нажаль,  у сфері споживання та обслуговування, хоча, здавалося б, в умовах сучасної конкуренції кожен надавач послуг чи виробник повинен «вилізати зі шкіри», щоби саме його послуга чи продукт були помічені та належно оцінені споживачем.
 
Купив на цьому тижні в гастрономі пакет молока ТМ «Молочна родина». Подивився на дату виготовлення та кінцевий термін споживання — ніби то все в порядку. А вже потім, під час кип'ятіння молока зрозумів: щось не те. Свіже молоко, а, схоже, звурдилося. Та й не дуже було схоже на молоко те, що я побачив у каструлі. Скоріше, це була жижа, яка складалася з нерозтвореного порошку невідомого походження.
 
Я вирішив понюхати, а також спробувати цей «розчин» на смак. Цікаво! Схоже, за смаком це дійсно щось на зразок молока, але за виглядом… По проходженні певного часу я повернувся на кухню, до каструлі, щоб спостерігати за подальшою долею купленого продукту. Той порошок, який не розчинився в процесі кип'ятіння, зібрався на поверхні. Прибравши його ложкою, я нарешті побачив… молоко? Або щось дуже схоже на нього.
 
Скажу чесно, у мене не вистачило хоробрості його скуштувати. Таким чином 5 гривень «почимчикували» до туалету, а я залишився без склянки теплого молока на ніч. Наступного дня я купив молоко іншого виробника і цього разу все закінчилося добре. Але неприємне враження від попереднього випадку нікуди не ділося.
 
Справа в тому, що про подібні казуси я вже чув від інших споживачів магазинних молочних продуктів, але сам стикнувся із цією проблемою вперше. Схоже, розмови про те, що 90% молочного ринку України складають продукти на молочному порошку, мають під собою надзвичайно надійне обгрунтування. І повірте, купувати в магазині молочні продукти після того, що сталося, особливого бажання немає. Є повна недовіра до ТМ «Молочна родина», а чи достойні довіри інші торгові марки? І чи є гарантія того, що історія не повториться з будь-яким іншим брендом?

1 коментар

Галина Дичковська
Я нещодавно купила сир зернистий «Гурманіка». Діти його їсти не захотіли, я — не захотіла, навіть коти не захотіли. Спожили кури без особливого натхнення. Сир був схожий на кульки крохмалю, замочені в сироватці.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте