Наркомани в бутіках


Безпрецедентний випадок стався в одному з чернівецьких бутіків, який презентує для заможніх та поважних буковинців елітний чоловічий одяг одного з провідних європейських брендів. Чому безпрецедентний? Тому, що раніше наркомани та дрібні злодюжки до подібних крамниць не заходили. Тим більше, враховуючи те, що бутік знаходиться в самому центрі міста.
 
Ввечері, ближче до закінчення робочого дня, в бутік зайшов молодий хлопець, який ніби то зацікавився дорогим одягом. Окрім нього в бутіку також обслуговувалися інші відвідувачі. Не зважаючи на присутність відразу двох продавців-консультантів, хлопцеві вдалося поцупити з рецепції новий коштовний мобільний телефон однієї з консультанток. Що ж тут такого, запитаєте ви і будете абсолютно праві. Якщо крадіжку було скоєно за таких умов, у присутності обслуговуючого персоналу, тим більше з рецепційного столу, де клієнтам нема чого робити, то це особисті проблеми самих продавців, адже таким чином могли поцупити й будь-який товар з полки. Але справа не зовсім у цьому.
 
Коли врешті решт крадіжка стала фактом, було вже пізно, і хлопець встиг «розчинитися» у вечірній темряві. Цікаво те, що пізніше, через кілька годин, дівчина-продавець на вул. Червоноармійській таки упізнала його. Разом із чоловіком вона намагалася повернути вкрадену річ, але молодик, який вже встиг прийняти «дозу», із нерозуміючим обличчям відмовлявся від скоєного. І ось тепер ми підходимо до самої суті.
 
В бутіку довелося більше години чекати наряду нашої «бравої» міліції. Та й то, приїхавши, правоохоронці більше глузували з того, що сталося, ніж намагалися встановити обставини злочину, аж доки не приїхав чоловік потерпілої. Після зустрічі зі злодюгою молодята знову викликали міліцію, але реакції зі сторони міліціянтів не було ніякої. Знову допоміг чоловік потерпілої, який скористувався власним знайомством у прокуратурі. Нарешті, через півтори години «ОНИ СОИЗВОЛИЛИ ЯВИТЬСЯ». Почалася друга частина трагікомедії. Виявляється, хлопець-злодій вже давній «спеціаліст» по мобілкам і навіть вже був покалічений за подібну крадіжку. Окрім цього, хлопець вже тривалий час є наркоманом. А головне: його тато – колишній співробітник СБУ. Все потихеньку ніби то стає зрозумілим… До речі, тато-колишній есбеушник вів себе досить нахабно і наголошував на тому, що немає жодних доказів, адже бутік, попри наявності краму за «космічними» цінами, не облаштований камерами внутрішнього спостереження. Що ж, резонно…
 
Через кілька днів міліціянти завітали до бутіку ніби то за допомогою потерпілої. Щоби запровадити злодія до …психлікарні. А як на рахунок зниклої мобілки? За словами «хлопців у формі», шанси відшукати його досить примарні. Цікаво. Замість того, щоби шукати вкрадену річ, правоохоронці намагаються допомогти злодію уникнути покарання. Що ж, це в стилі української міліції…

4 коментарі

Святослав Вишинський
Міліція в Україні та Чернівцях працює за однаковим принципом. Вирішення тих чи інших проблем при її допомозі практично ефемерне, якщо не йдеться про серйозний кримінальний злочин (за умови, що злочин не вчинений «недоторканою» особою). Законних важелів впливу на правоохоронців практично немає, оскільки подібна практика давно стала нормою. Участь преси також не гарантує якого-небудь впливу, так як і суспільний резонанс тих чи інших подій «професійно» нівелюється до часу судового розгляду.
Альберт Комарі
Міліціянти наші — справжні дармоїди. За що вони отримують гроші і де вони є в разі необхідності (http://a-alekseeva.vkursi.com/1507.html) — незрозуміло. Пам«ятаю, колись почистив взуття і виніс його на подвір»я. Через двадцять хвилин його вже не було на місці.
Перед тим пройшов дощик і я помітив сліди злочинця. Викликав міліцію, але ті приїхали, пошуткували, подивилися і поїхали. Все. Прийшлося шукати самому. І я знайшов!!! Із тих пір міліції made in Ukraine абсолютно не довіряю!
Анастасія Поліщук
Справді, у більшості випадків (зважаючи на розповіді знайомих) міліція працює недобросовісно, або ж не працює взагалі.
Та мені пощастило. Минулого року я вперше звернулася за допомогою до правоохоронців. У мене зранку на вулиці прямо з рук вирвали сумку з ноутбуком і втекли з місця події на авто. За декілька днів викрадач був знайдений, а ноутбук — повернений. До того ж, міліціонери подарували брошурку (щось типу «Як не стати жертвою злочину») і газовий балончик. Тому враження залишилися тільки позитивні.
Тадеуш Новіцкі
Стоп, стоп… «А як на рахунок зниклої мобілки? За словами «хлопців у формі», шанси відшукати його досить примарні.»
Зачекайте, люди добрі, всі ж зараз говорять про ІМЕІ кожного телефона. Ніби то можна вирахувати вкрадени телефон будь-де, незлежно від картки.
Якщо мобілка була куплена на Україні, якщо зберігся паспорт мобілки і вона є офіційно зареєстрованою, її обов«язково мають знайти. А якщо відмовляються, то вони або порушують закон, не виконуючи свої прямі обов»язки, або хотять отримати винагороду.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте